Llibres & Cinema

REVISTES


LLIBRES

 

A peu Priorat
Conjunt

Llibre dels camins
escanear0001

Captura

captura

captura

 

 

escanear0001

 

 

 

 CINEMA


Mapes & Cinema

En Juan Manuel García Ferrer ens fa arribar l’enllaç  a una pàgina força curiosa


Curtmetratge Tout le monde aime le bord de la mer

El Departament de Geografia de  l a UAB ha participat en Tout le monde aime le bord de la mer, curtmetratge documental que ha estat exhibit a una vintena de festivals i que, ara, opta als guardons al millor curtmetratge de l’any tant als premis Goya com als premis de l’Acadèmia de Cinema Europeu.

L’Acadèmia de Cinema Europeu ha seleccionat el documental Tout le monde aime le bord de la mer, de Keina Espiñeira, entre els quinze candidats al premi Curtmetratge Europeu 2016. Ha estat cofinançat per un equip investigador del Departament de Geografia de la UAB dins del projecte europeu “Euborderscapes. Bordering, political landscapes and social arenas” (7è Programa Marc de la UE: projecte 290775). El curtmetratge guanyador es coneixerà a la cerimònia que tindrà lloc el 10 de desembre a Breslau (Polònia). El film és també un dels vuit candidats al Premi Goya 2017 al millor curtmetratge documental. Els finalistes seran anunciats el 14 de desembre i la cerimònia de lliurament dels premis tindrà lloc el 4 de febrer de 2017.
Tout le monde aime le borde de la mer ha estat també exhibit a una vintena de festivals de cinema d’arreu del món, com ara la darrera edició del Festival de Rotterdam, IndieLisboa, Milano Film Festival, Play-Doc, Hot Docs Canadian International Documentary Festival o, a Barcelona, el certamen L’Alternativa del CCCB.

A la pel·lícula, un grup d’homes espera als marges d’un bosc costaner per viatjar a Europa. Es troben en un llindar en el temps i en l’espai on també es desdibuixa la frontera entre les categories del documental i la ficció, i els mites del passat colonial topen amb els somnis de futur. Es tracta del primer film de la realitzadora Keina Espiñeira.

captura


1908: Passeig de Gràcia, carrer Salmerón, Av. República Argentina i carrer Craywinckel en tramvia.

captura


Un pare que fa tot el que pot per a procurar el millor possible a la seva filla protagonitza “Els exàmens”, una cinta per la qual el romanès Cristian Mungiu va aconseguir la Palma d’Or al millor director en la passada edició del Festival de Cannes. Pel·lícula recomanada per Jaume Carbonell 

ARXIUS