Cursos i Tutorials


Tutorials d’INSTAMAPS


 

Logo

Instamaps és una plataforma web oberta per a la creació, disseminació i compartició de mapes a Internet.
Es tracta d’una eina pública que permet a l’usuari no expert la creació de la seva pròpia geoinformació, bé dibuixant-la, bé carregant els seus arxius de dades. La creació d’un mapa en línia és senzilla: afegir informació pròpia o de tercers, seleccionar l’estil del mapa, escollir la cartografia de base i compartir el mapa generat.
Aquesta eina facilita l’accés a geoinformació de diferents fonts de dades com el portal de dades obertes de la Generalitat de Catalunya o d’altres organismes. També permet consumir dades directament de les xarxes socials, a serveis WMS i accedir a fitxers remots de dades.
La plataforma incorpora una galeria de mapes on podem visualitzar, compartir i fins i tot descarregar, els mapes fets pels usuaris que han estat etiquetats com a públics.
Instamaps és una eina d’ús obert creada per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Vol ser una eina de transferència de coneixement per a l’apoderament de la ciutadania.


Orux

El programa permet visualitzar mapes geogràfics per a dispositius Android de dues maneres: On-line i Off-line.

L’ús de mapes en línia, a través de connexió a Internet, permet accedir a una gran varietat de mapes d’OpenStreetMap, OpenSeaMap, Google Maps, Microsoft Maps, Institut Geogràfic Nacional d’Espanya, SIGPAC, WMS, ICGC etc. Alguns d’aquests mapes poden ser emmagatzemats al dispositiu, permetent-se el seu ús posterior en mode off-line. A través de pàgines web com OpenAndroMaps 2 o 4UMaps.3 es poden aconseguir mapes per al mode off-line llestos per al seu ús.
És possible crear mapes off-line per mitjà d’un editor intern; així com amb programes externs com ara Mobile Atlas Creator (MOBAC) generat en el PC. A partir de la versió 5.0 també es poden mostrar mapes 3D si el dispositiu té informació sobre l’altura. Per mitjà de la funció de GPS es pot trobar la pròpia posició o calibrar mapes off-line.
D’altra banda, les tracks i rutes poden generar-se, emmagatzemar-se, processar i seguir-se en format GPX. El format KML de Google Maps o Google Earth també està suportat.
El programa també inclou una funció per planificar les rutes ja sigui que et traslladis amb cotxe, transport públic, bicicleta o a peu.

_______________________________________

Oruxmaps: Aplicació mòbil (Android) per a la presa de coordenades de camp.

Via: RODBERmaps

 


Google_UTM

“Las Coordenadas Geográficas y la Proyección UTM”

Aquesta  publicació té per objecte l’acostament al lector dels paràmetres cartogràfics més utilitzats: coordenades geogràfiques, la projecció UTM. l’esfericitat terrestre, la representació terrestre i el Datum.


UTM

Zones UTM per Google Earth.


1.- Curs d’introducció al QGIS per Meritxell Gisbert Traveria

Clica aquí: cursqgis (pdf)

2.- Curs avançat del QGIS per Meritxell Gisbert Traveria

Clica aquí:PART 1 (pdf) :  ANÀLISIS DE DADES VECTORIALS

Clica aquí:PART2 (pdf) :   ANÀLISIS DE DADES RÀSTER

Clica aquí:PART3 (pdf) : ALTRES MANERES DE VISUALITZAR LES DADES

Clica aquí:PART4 (pdf):  FONTS ON-LINE I RECOLLIDA DE DADES


Curs de noves eines per a l’estudi de processos geomorfològics: drons i làser escàners. Solsona 7 de maig 2016

SYDNEY, AUSTRALIA - JULY 04: Drone operator, Ken Butti lands the custom built DJI s1000 Drone at Palm Beach on July 4, 2014 in Sydney, Australia. Commercial and recreational UAV (Unmanned Aerial Vehicles) sales in Australia have regulators concerned about safety, privacy and security, while the commercial industries of mining, farming, property, and sport are embracing the new technology. Under the current CASA (Civil Aviation Safety Authority) regulations all unmanned aircraft weighing more than 2kg need to have a UAS operators certificate. Licensed operators are not allowed to fly above 400ft, not within 5km of an airfield boundary and can't fly within 30 metres of people not involved with the operation. (Photo by Brendon Thorne/Getty Images)


Presentacions de l’ICGC

Observació de la Terra: Geoinformació i Salut

 

Observació de la Terra i aplicacions en l’àmbit de la salut

Contaminació lumínica

 

Qualitat de l’aigua litoral i ús del territori

 

Comportament tèrmic: Illa de calor

 

 

 

 

 


ARXIUS