Rec del Ter Vell d’Ullà a l’Estartit

La Universitat de Girona ha dissenyat tres itineraris digitals pel Baix Ter, dins el projecte europeu “European Waterways Heritage: Re-evaluating European Minor Rivers and Canal as Cultural Landscapes (EUWATHER)”, on han participat vàries universitats europees.

L’objectiu és la descoberta del patrimoni històric, natural i cultural que acompanya els cursos d’aigua naturals o artificials a fi de generar coneixement i posar-lo  en valor, particularment:

Fer conèixer aquest valuós patrimoni cultural i històric als residents, visitants, responsables polítics i grups d’interès.

Construir una base de dades espacial per recollir i digitalitzar la història cultural tangible i no tangible del patrimoni relacionat amb l’aigua.

Desenvolupament d’aplicacions per accedir a la informació emmagatzemada a la base de dades promovent el patrimoni cultural dels canals i rius amb finalitats turístiques i per comunicar aquest patrimoni a un ventall de públics, mitjançant mapes interactius.

Desenvolupar noves oportunitats per a l’ecoturisme i la recreació a l’aire lliure com a motor per al desenvolupament sostenible, juntament amb una millor gestió i planificació de xarxes fluvials secundàries. A més, EUWATHER pretén fomentar l’intercanvi transfronterer d’experiències per desenvolupar noves estratègies institucionals més coordinades i fomentar activitats de recerca (història oral) que reflecteixin els interessos turístics i els valors locals.

Els itineraris  estan pensats per fer-los a peu o en bicicleta, no són circulars i distàncies compreses entre els 17 i els 35 km

La informació generada es troba disponible a la web Waterways Explorer  que enllaça amb l’aplicació izi.TRAVEL, àudio guia georeferenciada que permet la seva utilització offline.

Els tres itineraris dissenyats per la UdG són:

Rec del Moli de Pals (32 km

 

Rec de Sentmenat (35 km)     

 

 Rec del Ter Vell (17 km)

 

Hem recorregut el Rec del Ter Vell amb bicicleta per pistes de terra i alguns trams asfaltats, pràcticament sense desnivells destacables, permetent una còmoda conducció i alhora contemplar la successió dels  diferents paisatges i tot amenitzat amb les explicacions de l’áudio guia.

El retorn el vam fer pel camí paral·lel a la llera del riu Ter que ens va portar des de la seva Gola  a la petita població d’Ullà.

 

Altres referències:

    

Un comentari a Rec del Ter Vell d’Ullà a l’Estartit

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ARXIUS