Distribució CO2 a l’atmosfera

El diòxid de carboni és vital per a la vida a la Terra, però una sobrecàrrega de gas d’efecte hivernacle està provocant un dels problemes més seriosos que enfronta el nostre planeta: el canvi climàtic.

Els científics de la NASA tenen una nova visió d’alta definició de com el diòxid de carboni es mou en l’aire en tot el món acompanyant els vents.

La NASA rastreja el contingut de CO2, utilitzant un model d’ordinador ultra-alta resolució 64 vegades més gran que els models climàtics típics. Cada mida de la quadrícula de píxels és de quatre milles de ample.

Durant els incendis forestals de l’estiu a l’Àfrica  es produeixen puntes de CO2.

Durant finals de tardor a hivern, els vermells brillants mostren les tres principals fonts de crema de combustibles fòssils: l’est dels EUA, Europa i la Xina. Els vents bufen gran part del CO2 cap al Pol Nord.

Visualitza el vídeo

Captura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ARXIUS