Mapes & Cinema

En Juan Manuel García Ferrer ens fa arribar l’enllaç  a una pàgina força curiosa, que relaciona, il·lustrant-ho amb fotogrames, films en els que apareixen mapes d’una forma significativa, suposant en diversos casos un bon atrezzo addicional d’ajuda a la posta en escena.  Com es menciona a l’”home” de la pàgina  l’autor només escriu sobre els llocs que coneix i com què no viatja gaire es centre en pel·lícules fetes a Paris, Ginebra i Londres i especialment Muswell Hill barri londinenc on viu Roland François Lack autor de Ciné TourIste

Les pel·lícules estan agrupades per dècades des del 1905 fins el 2012 

En la pestanya Spain troben dues entrades principals La Via Làctia  de Luís Buñuel 1969  i Espoir de André Malraux 1939.

També es citen pel·lícules on hi han escenes que es relacionen d’alguna manera amb la categoria Spain com és al cas de  La Femme et le Pantin de Julien Duvivier 1959 on estranyament la baralla, davant d’un mapa de París, té lloc en una cafeteria d’Espanya.

O la planificació d’un viatge a Espanya consultant un mapa Michelin a la pel·lícula Les Grandes Personnes  de Jean Valère 1961.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ARXIUS