La pregunta sobre Catalunya d’un examen japonès de geografia

Durant aquest mes de març, els alumnes japonesos del curs equivalent a primer de batxillerat s’estan sotmetent als exàmens de final de curs, i la professora catalana d’una universitat de KyotoRosalía Avila, ha destacat aquest dimarts el gran coneixement de la situació política a Catalunya per part dels mestres del país. Avila ha penjat al seu perfil de Facebook una fotografia d’un examen de Geografia on es demana als estudiants que assenyalin el nom de 4 regions europees, una de les quals és Catalunya.

La professora destaca la precisió de la pregunta, on es donen dues pistes per saber que es tracta de Catalunya. La primera destaca la gran indústria del territori com una de les àrees més pròsperes del país en aquest sentit. I la segona és el resultat de les passades eleccions del 21-D, on les forces independentistes van aconseguir la majoria absoluta al Parlament.

Cal destacar també que aquest examen es va fer aquest dissabte passat a una escola de Kyoto, de nivell acadèmic alt.

Avila resideix al Japó des de l’any 2000, quan va començar a donar classes a la universitat de Konan, a Kobe. Des del 2013 és professora associada a la universitat de Doshisha, a la mateixa ciutat de Kyoto.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ARXIUS