Sortida d’estudi: Patrimoni d’alt valor afegit territorial. Espais VAT_2018-10-27

Els Espais VAT són indrets d’alt valor territorial que estan abandonats, degradats i en desús.

Els Espais VAT són nombrosos i presents a totes les contrades del nostre país. La tendència al creixement urbà mitjançant la construcció d’espais ex novo de les darreres dècades ha passat sovint per sobre de la conservació i restauració d’edificis o zones existents. La degradació d’aquests espais amb un alt valor afegit, ja sigui per les seves característiques patrimonials, arquitectòniques, culturals o naturals, ha incrementat notablement amb l’esclat de la bombolla immobiliària i la manca de recursos econòmics per mantenir-los, conservar-los o dotar-los d’un ús.

El recorregut, sota la pluja, es va iniciar amb la visita al Balneari de La Puda al marge esquerre del Riu Llobregat a la carretera d’Olesa a Monistrol. Va ser un balneari molt freqüentat a finals del segle XIX i principis del segle XX fins que unes inundacions van deixar inutilitzades les instal·lacions,  seguidament és visità  l’entorn de la Colònia de Can Bros , una de les colònies industrials més importants del Llobregat,  les piscines Castellnou a Rubí, indret d’oci a finals de la dècada dels 70 i anys 80 del segle passat i per finalitzar el Molí d’en Mornau de Sabadell, antic molí paperer situat al marge dret del Riu Ripoll, més conegut com el molí que té tantes finestres com dies te l’any.

 

web: Espais VAT

 

Fotos de Rafael Giménez 

 

Conferència

 

Sortida d’estudi

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ARXIUS