SORTIDA D’ESTIU: BAIX MAESTRAT

SORTIDA D’ESTIU DE SCG

El Baix Maestrat

Més avall de la Sénia, ja en territori valència trobem la comarca històrica de la Tinença de Benifassà, un paratge declarat parc natural on el turisme encara no hi ha ficat el peu  si més no de forma massiva.

La Tinença és una zona muntanyosa que és la continuïtat natural del massís dels Ports Tortosa-Beseit i actua com a corredor biològic cap al sistema ibèric

En aquest massís muntanyós conflueixen geogràficament dos sistemes muntanyosos, la Serralada Prelitoral Catalana i el sistema Ibèric. El resultat d’aquesta concurrència ha donat lloc a un conjunt de serres abruptes, que s’alcen entre els 400 m de les cotes més baixes i els cims que sobrepassen sovint els 1.300 m d’altitud. 

Al modelatge d’aquestes muntanyes ha contribuït el substrat geològic, format bàsicament per calcàries i dolomies. Aquests materials es disposen en capes, en les quals les calcàries han patit els processos erosius i les dolomies s’han mantingut més inalterades.

Recorregut:

L’itinerari proposat surt de la Pobla de Benifassà i arriba al petit poble de Bel situat al sud. És una ruta que s’enfila per l’Ombria de Benifassà fins al llom de la carena, tot passant pel Mas d’en Inta. Anirem carenejant resseguint l’assegador per baixar més tard al fons del barranc de la Requena i seguir, en pujada, fins a Bel. Distancia 9.3 km amb un desnivell acumulat positiu de 645 m  

 

Alternativa per aquells que no vulguin fer la caminada:

Recorregut per les oliveres mil·lenàries  de la Sénia i Rossell

Sortida el divendres: Barcelona _ La Sénia

Hotel: La Sénia o La Pobla de Benifassà

Dissabte: Caminada o visita a les oliveres mil·lenàries. Retorn a Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ARXIUS