Canvi climàtic i pressió antròpica en els llacs i torberes dels Pirineus

Projecte REPLIM  (OBSERVATORI PIRINENC DEL CANVI CLIMÀTIC). Fons Europeu de Desenvolupament Regional:

Els llacs d’alta muntanya proporcionen informació sobre la influència que el canvi climàtic i les activitats antròpiques tenen sobre entorns relativament inalterats. Presentem aquest estudi detallat del llac de Montmalús amb el propòsit de comprendre millor els canvis climàtics globals recents al Pirineu d’Andorra.

Aquest estudi destaca l’extrema sensibilitat dels ecosistemes de llacs d’alta muntanya a l’activitat antròpica, com es reflecteix, per exemple, per l’augment de la concentració de Pb al sediment des de l’inici de l’era industrial.

Aquest treball pretén mostrar el potencial que poden oferir els registres dels llacs a gran altitud per comprendre els canvis del paleoclima i del medi ambient. El seguiment actual que s’està duent a terme al llac de Montmalús i altres estanys pirinencs en el marc del projecte REPLIM ens ajudarà a comprendre millor com responen i s’adapten a les condicions actuals.

Vídeo: El llac de Montmalús: un observatori dels canvis recents i passats, per Marcel Galofré Penacho

Treball final de grau Reconstrucció climàtica i ambiental basada en anàlisis multiproxi des del llac de Montmalús (Andorra)

PDF:Treball final de grau Reconstrucció climàtica i ambiental basada en anàlisis multiproxi des del llac de Montmalús (Andorra)

Projecte REPLIM  (OBSERVATORI PIRINENC DEL CANVI CLIMÀTIC)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ARXIUS