5-11-2020 Conferència: «La geograficitat en la literatura de Josep Pla», a càrrec de Rosa Català, institut Serra de Noet de Berga.

La inclusió de la literatura com font geogràfica presenta diversos interrogants i problemes metodològics i epistemològics. Primer de tot, si és possible la confluència de les anàlisis pròpies de la literatura, per una banda, i les pròpies de la geografia, per altra banda. Després, quins autors i tipus de textos literaris són interessants per a la geografia i en quin sentit. A partir d’algunes obres de Josep Pla i de les línies de recerca encetades fins ara en el camp que podríem anomenar geoliterari proposem apropar-nos a l’interès geogràfic que ofereixen molts textos literaris. La idea de geograficitat d’Éric Dardel (L’homme et la Terre, 1952), que explora la relació sensible que tenim les persones amb el món, creiem que pot servir per a un abordatge metodològic de confluència entre literatura i geografia tal com proposa la geògrafa Muriel Rosemberg.

La conferència es retransmetrà mitjançant la plataforma Zoom (per descarregar o actualitzar el zoom, podeu visitar la pàgina: https://zoom.us/download).

L’enllaç per accedir a la conferència és: https://us02web.zoom.us/j/87169412680?pwd=UjJJeDNBY0htMGhTZ3JWdkZOM05wdz09

ID de reunió: 871 6941 2680

Codi d’accés: 94vh$L

A fi que no hi hagi interferències en el desenvolupament de la sessió es prega no passar l’enllaç a persones no directament relacionades amb la SCG. L’acte es pot recomanar als alumnes de Geografia  i altres persones perquè el vegin en directe per mitjà del canal Youtube de l’IEC, però no per mitjà de la plataforma Zoom.

Accés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ARXIUS